Volharding Dinteloord.

Al 70 Jaar

De harmonie is op 2 juli 1945 tijdens een vergadering met oud-leden van de vooroorlogse fanfare “Excelsior” en het Oranjecomité ontstaan. Ongeveer 37 mensen gaven zich op om lid te worden.

Het allereerste optreden van deze nieuwe harmonie was december 1945 voor een sinterklaas optreden. Hierna volgden er meer!

Zoals in juni 1946 trad Volharding voor het eerst op in een concours en behaalde hier de eerste prijs met 350 punten. Dit was voor een jonge vereniging een groot succes. In de jaren ’90 werd er opnieuw opgetreden tijdens een concour en kregen ze een promotie naar de 2de afdeling. Ze waren het nog niet verleerd want in 1998 werd Volharding weer 1ste + de titel KNFM Kampioen.

Hierdoor was de harmonie een graag geziene gast bij jubilea, festivals, taptoes en nog vele andere. Ook uitnodigingen uit het buitenland verschenen. Zoals uit België (veel Antwerpen), Duitsland (jaren lange relatie met Musikverein Wössingen uit Baden-Württenburg) en Frankrijk.

Van 1963 tot 1995 heeft Volharding een tamboerkorps gehad. Deze jaren waren ze erg succesvol.

De laatste jaren heeft Volharding Dinteloord zich met optredens en activiteiten gefocust op Dinteloord en omgeving.

Blokfluitgroep

Dit zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 9 (soms iets ouder) die hier de beginselen leren van het muziek maken.
Ze leren hier noten lezen, blazen op een blokfluit en samenspel.

Als kinderen na hun blokfluitlessen doorstromen op een blaas- of slaginstrument
en ze hebben voldoende niveau om door te stromen komen ze bij het opleidingsorkest.

Hier zitten dus kinderen en volwassenen die minimaal een jaar lang les hebben.
Zij leren hier hoe het is om in een groep te spelen, maar voor al om te zien hoe leuk het is om samen te spelen!

Zodra zij 2 jaar in het opleidingsorkest spelen (of een voldoende niveau hebben bereikt) mogen zij doorstromen naar het grote orkest. Als dat zo is, blijven ze nog wel een jaar spelen in het opleidingsorkest, om de andere leerlingen te helpen.